Footsteps on the ceiling

Too many steps in a silly world

PPVCH

leave a comment »

In momentul de fata am chef sa fug in lume, mai exact pe undeva prin Elvetia, mai exact pe undeva pe langa Geneva, chiar la manufactura Patek Philippe, sa fac diverse chestii pe acolo. Ce? Nu stiu, orice, sa car pahare cu apa si sa indrept covoare, dar sa pot zice la o bere prietenilor bai, lucrez la Patek. In momentul de fata cred ca ar fi cel mai interesant loc in care as vrea sa fiu ca angajat.

De ce? Nu stiu, este pur si simplu o dorinta semi stupida izvorata din revista cu ceasuri pe care o rasfoiesc acum si in care se regasesc niste bijuterii tehnice extraordinare, deopotriva pentru domni si pentru doamne. Exact, nu pentru barbati si pentru femei, ci pentru domni si doamne. Gasisem pe un blog o referire la o alta manufactura celebra, dar pe care aproape ca o detest pentru productia de masa a unor vise de statut social superior. Nu, visele se vand in cantitati mici si concentrate. Si cu toate ca inteleg pe de-a-ntregul de ce merita sa golesti niste conturi ca sa iti cumperi niste obiecte inutile pe care le atarni la incheietura si care nu iti sunt utile in mai nici un fel, nu pot sa ii condamn pe cei care prefera sa fie altruisti.

Da, a purta un ceas scump este un lux pe care putini il au. Da, un ceas de calitate nu este intotdeauna scump, dar si reciproca. Da, am niste preferinte extreme, gen Hublot, Vacheron Constantin si Patek Philippe, nu in aceasta ordine. Da, o sa fiu unul din cei care in loc sa doneze bani unor cauze nobile va prefera sa ii arunce pe inca o prostie din asta mecanica.

Adevarul este ca aceasta industrie se hraneste din testele celor ca mine. Suficient de egoisti ca sa se admire cu noua achizitie la mana, dar insuficient de capabili sa inteleaga misterele create in jurul bucatii de otel de catre departamentul de marketing, si cu toate acestea obositi sa priveasca pentru a mia oara acele complicatii perfecte asupra carora ceasornicarii au zabovit ore intregi.

Singura fericire este ca inca nu imi pot permite nici unul din brandurile mai sus. De ce fericire? Pentru ca probabil dupa achizitia primului, singurul scop in ceea ce priveste acumularile materiale ar fi cresterea colectiei. Cam asta este fanfaronada saptamanii, pana la urmatoarea declamatie probabil va mai trece si ceva timp, dar si ceva grade Celsius, sper sa fie cat mai putin din amandoua.

Written by Radu

iulie 23, 2007 la 2:34 pm

Lasă un comentariu